Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pri Kryme sa prevrátila nákladná loď, jeden člen posádky je nezvestný

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na palube nákladnej lode plaviacej sa pod vlajkou afrického štátu Togo bolo deväť členov posádky - tvorili ju občania Sýrie a Indie.

Sevastopol 29. júla (TASR) - Krymskí záchranári vyzdvihli z rozbúreného mora ďalších päť členov posádky nákladnej lode, ktorá sa dnes prevrátila v neutrálnych vodách Čierneho mora pri Krymskom polostrove a neskôr sa úplne potopila. Nezvestný je jeden člen posádky, informovalo námorné záchranné stredisko v Sevastopole.

Zdravotný stav pätice je uspokojivý, taktiež troch ďalších členov posádky, ktorých vyzdvihli o niečo skôr. Obe skupiny sa po nehode stihli dostať do záchranných člnov, z ktorých ich záchranári dostali na palubu svojich plavidiel, uviedla agentúra TASS. Podľa nej sa na záchrannej akcii podieľalo aj plavidlo ruskej Čiernomorskej flotily.

Na palube nákladnej lode plaviacej sa pod vlajkou afrického štátu Togo bolo deväť členov posádky - tvorili ju občania Sýrie a Indie, uviedli pohotovostné zložky na Krymskom polostrove, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014.

Plavidlo viezlo 24 ton obilia. Prevrátilo sa približne 40 kilometrov južne od krymského mesta Alupka. Podľa záchranárov vietor v oblasti dosahuje rýchlosť 20 metrov za sekundu a vlny sú vysoké až tri metre.

Plavidlo viezlo 24 ton obilia. Prevrátilo sa približne 40 kilometrov južne od krymského mesta Alupka.