Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Pri náletoch Izraela v pásme Gazy utrpelo zranenia päť civilistov

Palestínčania sledujú buldozér, ktorý hlinu zakrýva kráter po izraelskej rakete. Foto: TASR/AP

stala továreň na výrobu zbraní, výcvikové stredisko islamistického hnutia Hamas, tunel hĺbený militantnmi v severnej časti pásma Gazy a pašerácky tunel na juhu pri hraniciach s Egyptom.

Gaza 10. septembra (TASR) - Izraelské vzdušné sily zaútočili dnes na štyri ciele v palestínskom pásme Gazy, pričom zranenia utrpelo najmenej päť miestnych obyvateľov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

Podľa stanoviska izraelskej armády sa cieľom odvetných útokov za nedávne raketové ostreľovanie Izraela z palestínskeho pobrežného pásma stala továreň na výrobu zbraní, výcvikové stredisko islamistického hnutia Hamas, tunel hĺbený militantnmi v severnej časti pásma Gazy a pašerácky tunel na juhu pri hraniciach s Egyptom.

Armáda židovského štátu tvrdí, že na územie Izraela dopadlo za uplynulých desať dní najmenej 15 rakiet vystrelených z pásma Gazy.

Podľa hovorcu ministerstva zdravotníctva v pásme Gazy, kontrolovanom palestínskym hnutím Hamas, šrapnel z ostreľovania tunela v meste Rafah zasiahol neďalekú dom, pričom dvaja civilisti utrpeli zranenia.

Podľa očitých svedkov, citovaných agentúrou AP, pri utečeneckom tábore Nusajrát, južne od hlavného mesta Gaza, utrpeli zranenia ďalší traja civilisti, žijúci v dome, pri ktorom dopadla raketa vystrelená z izraelskej stíhačky F-16.

Pri ďalších dvoch vzdušných útokoch bezprostredne neboli hlásené informácie o zraneniach.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu oznámil, že Izrael už ďalej nemieni tolerovať raketové ostreľovanie "teroristami" z pásma Gazy, ktorí za "svoje zločiny opätovne zaplatia".