Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pri nehode a požiari dodávky v Thajsku zomreli robotníci aj vodič

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP/Massoud Hossaini

Hasičom trvalo zlikvidovanie požiaru 20 minút a neskôr vytiahli z dodávky 14 tiel.

Bangkok 24. novembra (TASR) - Dodávka vezúca mjanmarských migrantov-robotníkov v Thajsku v piatok skoro ráno miestneho času havarovala, čo vyvolalo požiar, ktorý pohltil celé vozidlo. Zahynulo všetkých 13 pasažierov a vodič dodávky. Podľa agentúry DPA o tom informovali miestne médiá.

Prenajatá dodávka smerovala z thajského mesta Ták pri mjanmarskej hranici do Bangkoku a nehoda sa stala približne 120 kilometrov severne od metropoly v meste Sing Burí.

Podľa podozrenia úradov vodič zaspal a dodávka narazila do desaťkolesového kamióna zaparkovaného na okraji cesty, uviedla thajská polícia.

Nehoda sa stala v piatok okolo 03.00 h miestneho času (vo štvrtok okolo 21.00 h SEČ), napísali noviny The Nation, vychádzajúce v angličtine.

Hasičom trvalo zlikvidovanie požiaru 20 minút a neskôr vytiahli z dodávky 14 tiel. Fotografie zverejnené na webovej stránke novín The Nation zachytávajú vnútrajšok vozidla, obhorený až na holú konštrukciu.

Cesty v Thajsku patria k najnebezpečnejším na svete. V roku 2015 Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) oznámila, že na thajských cestách zomiera každý rok priemerne okolo 24.237 ľudí. Jedinou krajinou s väčším počtom úmrtí na cestách je Líbya, sumarizuje agentúra DPA.