Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Pri ostreľovaní ruského pohraničia zranili sedem ľudí vrátane dieťaťa

Na snímke ukrajinský vojak 17. júna 2023. Foto: TASR/AP

Gladkov uviedol, že pri ostreľovaní mesta Valujki z územia Ukrajiny došlo k poškodeniu piatich bytových domov a štyroch súkromných domov, pričom sú rozbité okná a fasády.

Moskva 19. júna (TASR) - Pri ostreľovaní pohraničného mesta Valujki v Belgorodskej oblasti na západe Ruska utrpelo zranenia sedem ľudí vrátane jedného dieťaťa, uviedol v pondelok na sociálnych sieťach tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Všetci zranení sú hospitalizovaní. Mesto Valujki sa nachádza približne 20 kilometrov od hraníc s Ukrajinou, pričom od oblasti aktívnych bojov pri ukrajinskom meste Kupiansk je relatívne ďaleko.

Gladkov dodal, že pri ostreľovaní mesta Valujki z územia Ukrajiny došlo k poškodeniu piatich bytových domov a štyroch súkromných domov, pričom sú rozbité okná a fasády. V hospodárskej budove pri jednom z rodinných domov vypukol požiar.

Ostreľovanie dvoch dedín hlásil v pondelok aj gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt.

Podľa Starovojta ukrajinská armáda zasiahla dediny Ťotkino a Popovo-Ležači, pričom zranenia utrpeli dve osoby. Ostreľovanie malo za následok aj výpadky v dodávkach elektriny a poškodenie niekoľkých vozidiel.

Na Krymskom polostrove, ktorý Rusko anektovalo od Ukrajiny v roku 2014, tamojší gubernátor Sergej Aksionov informoval o zostrelení dvoch dronov počas noci na pondelok.

Útoky na ruské regióny susediace s Ukrajinou a na Kryme sa v posledných týždňoch zintenzívnili. Stalo sa tak v čase, keď ukrajinské jednotky vedú protiofenzívu s cieľom získať späť územie, ktorého sa zmocnili ruské jednotky, konštatovala AFP.