Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pri páde dodávky do rieky zahynulo deväť lesníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rumunské úrady uviedli, že všetci pasažieri dodávky boli lesníkmi zo západného Rumunska, ktorí sa vracali domov na oslavy pravoslávnej Veľkej noci.

Bukurešť 5. apríla (TASR) - Deväť lesníkov zahynulo vo štvrtok na severovýchode Rumunska po tom, ako sa ich dodávka zrútila do rieky. Hovorkyňa miestnej polície Elena Bulgareová podľa agentúry AP uviedla, že k nehode došlo v skorých ranných hodinách pri meste Piatra Neamt, keď vodič stratil kontrolu na vozidlom zrejme v dôsledku výbuchu pneumatiky.

V prevrhnutej dodávke bez okien uviazlo sedem osôb, kde zomreli napriek tomu, že sa ich snažili vyslobodiť záchranári. Tí v rieke Bistrita následne našli aj ďalšie dve mŕtve telá. Najmladšia obeť mala len 17 rokov. Nehodu prežil jeden pasažier dodávky, ktorého previezli do nemocnice, uviedol Adrian Rotaru, hovorca inšpektorátu pre mimoriadne situácie.

Rumunské úrady uviedli, že všetci pasažieri dodávky boli lesníkmi zo západného Rumunska, ktorí sa vracali domov na oslavy pravoslávnej Veľkej noci. Dodávka, v ktorej sa viezli, nebola uspôsobená na prepravu osôb.