Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri pilieri železničného mosta v Drážďanoch sa našla atrapa nálože

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na podozrivú igelitku s pohármi, z ktorej trčali drôty, upozornili mužov zákona príslušníci súkromnej bezpečnostnej služby.

Drážďany 29. septembra (TASR) - Neznáme osoby umiestnili dnes pri pilieri železničného mostu Marienbrücke v Drážďanoch atrapu nálože. Polícia už pátra po zodpovedných a skúma aj prípadné súvislosti s udalosťami z pondelkového neskorého večera, keď v saskej metropole vybuchli dve podomácky vyrobené nálože.

Na podozrivú igelitku s pohármi, z ktorej trčali drôty, upozornili mužov zákona príslušníci súkromnej bezpečnostnej služby.

Informovali o tom internetové vydanie denníka Sächsische Zeitung, ako aj rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Alarmovaní pyrotechnici potom potvrdili, že ide o nefunkčnú atrapu. Udalosť nenarušila plynulosť železničnej dopravy. Momentálne prebiehajú i kontroly ďalších drážďanských mostov. Na webe sa medzičasom na krátky čas objavil list, v ktorom sa k pondelkovým explóziám v Drážďanoch prihlásila Antifa Drážďany.

Bezpečnostné zložky majú text listu, v ktorom sa to hemžilo podľa internetového vydania denníka Bild pravopisnými chybami, k dispozícii, aj keď už z portálu linksunten.indymedia.org zmizol. Ich prvoradým cieľom je teraz overiť hodnovernosť písomnosti.