Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Pri pobreží Cypru zaistili stovky migrantov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Podľa štatistík EÚ pokiaľ ide o veľkosť populácie úrady na Cypre musia v posledných rokoch v porovnaní s ostatnými členskými krajinami EÚ vybaviť najviac žiadostí o azyl ročne.

Nikózia 12. marca (TASR) - Cyperská pobrežná stráž zaistila za posledných 24 hodín 458 migrantov. K pobrežiu tohto ostrovného členského štátu EÚ sa doplavili na šiestich člnoch z Libanonu, uviedol v utorok policajný hovorca pre cyperský telerozhlas (RIK). Informovala o tom agentúra DPA.

Medzi zachránenými osobami je aj množstvo maloletých bez sprievodu. Väčšina ľudí pochádza zo Sýrie a Libanonu. Úrady uviedli, že všetkých migrantov ubytovali v tábore ležiacom západne od hlavného mesta Nikózia.

Podľa štatistík EÚ pokiaľ ide o veľkosť populácie úrady na Cypre musia v posledných rokoch v porovnaní s ostatnými členskými krajinami EÚ vybaviť najviac žiadostí o azyl ročne - v roku 2022 to bolo takmer 25.000 žiadostí na milión obyvateľov. Tamojšie registračné a prijímacie centrá pre migrantov sú preplnené a rozširujú sa aj z fondov EÚ.