Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Pri pobreží Kalifornie sa zrútil vrtuľník amerického námorníctva

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hovorca amerického námorníctva vo vyhlásení uviedol, že vrtuľník MH-60R Seahawk sa zrútil do vôd Zátoky San Diego.

Los Angeles 12. januára (TASR) - Vrtuľník amerického námorníctva sa v noci na piatok počas cvičného letu zrútil pri pobreží južnej Kalifornie do Tichého oceánu. Všetkých šesť členov posádky nehodu prežilo. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Hovorca amerického námorníctva vo vyhlásení uviedol, že vrtuľník MH-60R Seahawk sa zrútil do vôd Zátoky San Diego. "Vzhľadom na charakter výcviku bolo na mieste bezpečnostné plavidlo," uvádza sa vo vyhlásení s tým, že zachránených členov posádky previezla loď na breh na ošetrenie.

Námorníctvo bezprostredne neinformovalo o ich stave, jeho predstavitelia však uviedli, že nemajú vedomosť o nijakých kritických alebo život ohrozujúcich zraneniach.

Na nehodu vrtuľníka pri meste Coronado reagovali aj miestni hasiči a pobrežná stráž. Príčina nehody sa v súčasnosti vyšetruje.

Vrtuľníky MH-60R Seahawk používa americké námorníctvo pri protiponorkovom boji. Sú však schopné vykonávať rôzne druhy operácií vrátane prieskumných, pátracích a záchranných, uvádza americké námorníctvo na svojej webovej stránke.