Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Požiar v protidrogovom stredisku v Baku si vyžiadal 24 mŕtvych

Hasiči hasia požiar, ktorý v noci na piatok 2. marca 2018 zachvátil stredisko pre liečbu drogovej závislosti v azerbajdžanskom hlavnom meste Baku. Pri požairi zahynulo 24 ľudí. Zachrániť sa podarilo približne 30 osôb, štyroch ľudí hospitalizovali. Ministerstvo pre mimoriadne situácie prípad vyšetruje, presná príčina požiaru však nie je zatiaľ známa. Na televíznych záberoch bolo vidno plamene šľahajúce cez zamrežované okná tejto jednoposchodovej budovy. Foto: TASR/AP

Na televíznych záberoch bolo vidno plamene šľahajúce cez zamrežované okná jednoposchodovej budovy kliniky.

Baku 2. marca (TASR) - Životy 24 ľudí si vyžiadal požiar, ktorý v noci na piatok zachvátil stredisko pre liečbu drogovej závislosti v azerbajdžanskom hlavnom meste Baku. Zhodujú sa na tom spravodajské médiá BBC, TASS a Reuters, zatiaľ čo domáce zdroje uvádzajú o jednu obeť navyše.

Zachrániť sa podarilo približne 30 osôb, štyroch ľudí hospitalizovali. Ministerstvo pre mimoriadne situácie prípad vyšetruje, presná príčina požiaru však nie je zatiaľ známa. Na televíznych záberoch bolo vidno plamene šľahajúce cez zamrežované okná tejto jednoposchodovej budovy.

Požiar vypukol tesne pred svitaním miestneho času a jeho intenzitu pomohol rozdúchať silný vietor. Hasičom trvalo približne tri hodiny, kým dostali plamene pod kontrolu. Azerbajdžanské úrady predbežne stanovili za možnú príčinu tohto nešťastia problémy v elektrickej sieti budovy kliniky.

Stredisko, ktoré prevádzkuje ministerstvo zdravotníctva, sa nachádza vo štvrti Chatai na pobreží Kaspického mora. Lokalitu po uhasení požiaru navštívil i azerbajdžanský prezident Ilham Alijev. Krajina má 30.000 drogovo závislých a bojuje s nedostatkom miest v rehabilitačných centrách.