Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pri požiari ubytovne v centre Soulu zomrelo sedem ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa jedného zo zasahujúcich hasičov požiar vznikol na najvyššom poschodí trojpodlažnej budovy v piatok približne o 05.00 h miestneho času (štvrtok 21.00 h SEČ).

Soul 9. novembra (TASR) - Najmenej sedem ľudí zahynulo a ďalších minimálne 11 osôb utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol v piatok v robotníckej ubytovni v centre juhokórejskej metropoly Soul. Informovala o tom agentúra Jonhap.

Podľa jedného zo zasahujúcich hasičov požiar vznikol na najvyššom poschodí trojpodlažnej budovy v piatok približne o 05.00 h miestneho času (štvrtok 21.00 h SEČ), keď sa v ubytovni nachádzalo približne 50 ľudí, z ktorých väčšinu tvorili pomocní robotníci. V súvislosti s obeťami miestne úrady uviedli, že ich vek sa pohybuje od 40 do 60 rokov.

"Očitý svedok udalosti vypovedal, že požiar sa začal šíriť z izby neďaleko vstupu na tretie poschodie. Ľudia mali problém uniknúť, pretože východ zablokoval oheň," uviedol jeden z hasičov, ktorý dodal, že požiar sa podarilo uhasiť približne dve hodiny po jeho nahlásení. Miestne úrady varovali, že počet obetí nemusí byť konečný.