Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri požiari v bývalom protileteckom kryte v Nemecku sa zranilo 38 ľudí

Požiar bývalého protileteckého krytu. Foto: TASR/AP

K požiaru došlo v stolárskej dielni umiestnenej v kryte, pričom následný výbuch sa odohral po tom, ako sa hasiči pokúšali vzniknuté plamene uhasiť.

Hamburg 4. august (TASR) - Najmenej 38 ľudí utrpelo dnes zranenia pri požiari a následnom výbuchu v priestoroch bývalého protileteckého krytu v severonemeckom meste Hamburg. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenia miestneho hasičského zboru.

K požiaru došlo v stolárskej dielni umiestnenej v kryte, pričom následný výbuch sa odohral po tom, ako sa hasiči pokúšali vzniknuté plamene uhasiť. Príčina požiaru ani nasledovnej explózie nebola bezprostredne známa. V budove však bolo uskladnených približne 100 ton éterických olejov, píše agentúra AP.

Zranenia utrpelo 38 ľudí, 12 z nich boli príslušníci hasičského zboru. Do nemocnice bolo prevezených 19 osôb, zvyšní ľudia, ktorí sa nadýchali dymu, boli ošetrení na mieste. Z obytných budov susediacich s krytom hasiči zároveň preventívne evakuovali vyše 60 ľudí.

Hovorca hasičského zboru uviedol, že situácia je doposiaľ nejasná a do komplexu nikoho nepúšťajú. Dodal, že priestor sa požiarnici chystajú kompletne vystriekať hasiacimi prostriedkami, aby tak oheň úplne uhasili.