Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Pri požiari v madridskom domove dôchodcov zahynuli dve ženy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

José Luis Castillo z hasičského zboru uviedol, že požiar vypukol na prvom poschodí, pričom dym zaplavil celé druhé poschodie.

Madrid 18. februára (TASR) - Dve ženy prišli o život a ďalších desať ľudí utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol v nedeľu skoro ráno v jednom z madridských domovov dôchodcov. Oznámila to tamojšia záchranná služba, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Požiar vypukol okolo 7.00 h ráno v domove, kde bývalo približne 40 ľudí, informovala na platforme X Isabel Casadová z madridskej záchrannej služby. Dodala, že jedna žena je v vážnom stave v dôsledku utŕžených popálenín, zatiaľ čo ostatní zranení potrebovali lekárske ošetrenie, lebo sa nadýchali dymu.

José Luis Castillo z hasičského zboru uviedol, že požiar vypukol na prvom poschodí, pričom dym zaplavil celé druhé poschodie. "Museli sme obyvateľov evakuovať na bezpečné miesto," dodal.

Šéfka regionálnej vlády v Madridskom autonómnom spoločenstve Isabel Díazová Ayusová uviedla, že veľmi "ľutuje smrť dvoch žien" a vyjadrila podporu všetkým zasiahnutým.