Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Pri požiari v nemocnici v meste Bochum zahynuli dvaja ľudia

Dvaja ľudia zahynuli a prinajmenšom ďalších 15 utrpelo zranenia 30. septembra 2016 po tom, ako v nemocnici v meste Bochum na západe Nemecka vypukol požiar. Foto: TASR/AP

Najvyššie poschodie zariadenia je podľa svedkov stále v plameňoch, ktoré sa snaží uhasiť približne 200 požiarnikov.

Bochum 30. septembra (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli a prinajmenšom ďalších 15 utrpelo zranenia po tom, ako v nemocnici v meste Bochum na západe Nemecka vypukol požiar. S odvolaním sa na tamojší hasičský zbor o tom informovala agentúra DPA.

Požiar vypukol v noci nadnes v univerzitnej nemocnici Bergmannsheil. Jeho príčina doposiaľ známa nie je.

Najvyššie poschodie zariadenia je podľa svedkov stále v plameňoch, ktoré sa snaží uhasiť približne 200 požiarnikov.

Nemocnica Bergmannsheil s asi 650 lôžkami patrí k vôbec najväčším v oblasti, približuje DPA.

Príčiny požiaru kliniky v meste Bochum objasní až vyšetrovanie



Objasní ich až prebiehajúce vyšetrovanie za účasti expertov, informovali dnes agentúra DPA, elektronické médiá spolkovej republiky či internetové vydanie denníka Bild.

Plamene sa, ako informovali hasičské zdroje, rozšírili v priebehu niekoľkých minút zo šiesteho aj na siedme a ôsme poschodie objektu, ba aj na strešnú konštrukciu.





V inkriminovanom čase sa v budove nachádzalo 128 pacientov, z ktorých okrem dvoch sa podarilo všetkých zachrániť. Aj keď sa niektorí z nich dočkali pomoci až v krajnej núdzi a hľadali útočisko na balkóne, nikto pred plameňmi nehľadal únik skokom do hĺbky.

Napriek tomu utrpeli najmenej tri osoby ťažké zranenia, s ktorými ich previezli do nemocníc v Aachene, Wiesbadene a Lipsku.