Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Pri prestrelke s gangom zahynuli v Ingušsku traja policajti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Podľa ruských médií sa polícia počas zásahu pokúsila skupinu zadržať, ale tá začala strieľať.

Moskva 6. apríla (TASR) - Traja policajti zahynuli a osem ďalších utrpelo zranenia pri prestrelke v ruskej severokaukazskej republike Ingušsko, uviedli vo štvrtok ruské tlačové agentúry. Podľa úradov išlo o protiteroristickú operáciu, informuje TASR podľa tlačovej agentúry AFP.

"Počas prestrelky s gangom, ktorý sa skrýval v súkromnom dome v obci Ziazikov-Jurt, boli zabití traja policajti a ďalších osem bolo zranených," citovali ruské tlačové agentúry zdroje z prostredia orgánov činných v trestnom konaní. Dodali, že v oblasti pokračuje "protiteroristická operácia".

Podľa ruských médií sa polícia počas zásahu pokúsila skupinu zadržať, ale tá začala strieľať.

Úrady minulý týždeň oznámili, že na policajnú stanicu na hraniciach Ingušska a Severného Osetska sa strieľalo, pričom dvaja muži zákona utrpeli zranenia.

Ingušsko je prevažne moslimská republika na ruskom severnom Kaukaze, ktorá leží medzi Severným Osetskom a Čečenskom. Zatiaľ čo začiatkom nového milénia boli takéto zrážky s úradmi pomerne časté, v uplynulých rokoch sú zriedkavé.

Severný Kaukaz sa stal po rozpade Sovietskeho zväzu v roku 1991 ohniskom islamského extrémizmu – vrátane dvoch separatistických vojen v Čečensku (1994 – 1996 a 1999 – 2009).