Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Pri prestrelke v Kašmíre zahynuli štyria militanti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Militanti spustili paľbu z vozidiel na stanovište bezpečnostných zložiek na hlavnej dopravnej komunikácii spájajúcej Džammú s mestom Šrínagar.

Šrínagar 19. novembra (TASR) - Štyria militanti prišli vo štvrtok o život a dvaja indickí policajti utrpeli zranenia počas prestrelky v indickej časti Kašmíru. Informovala o tom agentúra AP.

Prestrelka vypukla na predmestí mesta Džammú v indickom zväzovom štáte Džammú a Kašmír. Militanti spustili paľbu z vozidiel na stanovište bezpečnostných zložiek na hlavnej dopravnej komunikácii spájajúcej Džammú s mestom Šrínagar. Bezpečnostné zložky paľbu opätovali. Polícia overuje totožnosť zabitých osôb.

Väčšina historického územia Kašmíru je rozdelená medzi regionálnych rivalov Indiu a Pakistan, pričom oba štáty si robia nároky na celú túto oblasť. V Džammú a Kašmíre, obývanom prevažne moslimami, prebieha od roku 1989 ozbrojené povstanie proti indickej vláde.

India obviňuje Pakistan z poskytovania zbraní a výcviku povstalcom, čo však Islamabad odmieta, píše AP. Pakistan tvrdí, že povstalcom poskytuje len diplomatickú a morálnu podporu.