Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Pri raketovom útoku na Charkov zahynul desaťročný chlapec

Hustý čierny dym stúpa k oblohe po raketovom útoku ruskej armády na viacposchodovú budovu v ukrajinskom meste Charkov v piatok 6. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Vo štvrtok si jeden z najsmrteľnejších útokov za uplynulé mesiace vyžiadal v obci Hroza v Charkovskej oblasti viac ako 50 obetí.

Charkov 6. októbra (TASR) - Desaťročný chlapec zahynul a ďalších 23 ľudí utrpelo zranenia pri ruskom útoku na obytné budovy v Charkove. V piatok to uviedli ukrajinskí predstavitelia, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Ďalší útok Ruska cielený na civilistov. Pod ruinami bolo nájdené telo desaťročného chlapca. Ďalších 16 ľudí utrpelo zranenia," povedal ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko. Podľa gubernátora Charkovskej oblasti Oleha Synehubova bolo zranených 23 ľudí vrátane 11-mesačného dieťaťa.

Charkov zasiahli ruské riadené strely dvakrát. "Jedna z rakiet trafila cestu; na okolitých domoch boli rozbité okná. Druhá strela zasiahla trojposchodovú obytnú budovu, vypukol požiar," priblížil gubernátor.

Vo štvrtok si jeden z najsmrteľnejších útokov za uplynulé mesiace vyžiadal v obci Hroza v Charkovskej oblasti viac ako 50 obetí.

Charkov je druhé najväčšie mesto Ukrajiny. Leží neďaleko hraníc s Ruskom a od začiatku ruskej invázie vlani vo februári je pravidelným cieľom ostreľovania.