Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Pri raketovom útoku na Lázikíju zahynul najmenej jeden človek

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa sýrskej ľudskoprávnej organizácie SOHR jedna raketa dopadla priamo do centra mesta Lázikíja a k ďalšiemu výbuchu došlo v inej časti rovnomennej provincie.

Bejrút 13. augusta (TASR) - Najmenej jeden človek zahynul a ďalších minimálne 14 ľudí utrpelo zranenia pri raketovom útoku v sýrskej provincii Lázikíja, ktorá je jednou z bášt režimu prezidenta Bašára Asada. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa sýrskej ľudskoprávnej organizácie SOHR jedna raketa dopadla priamo do centra mesta Lázikíja a k ďalšiemu výbuchu došlo v inej časti rovnomennej provincie. Iné informácie o útoku SOHR neposkytla.

Agentúra AP uviedla, že pri útokoch zahynuli najmenej dvaja ľudia a ďalší minimálne 13 utrpeli zranenia.

Sýrska štátna tlačová agentúra SANA napísala, že v Lázikíji podnikli "teroristi" viacero raketových útokov, ktoré si vyžiadali bližšie nekonkretizovaný počet obetí.

K zodpovednosti za útoky sa bezprostredne po ich uskutočnení nikto neprihlásil.

V Lázikíji, ktorá je sídelným mestom rodiny sýrskeho prezidenta Bašára Asada, vládol od vypuknutia občianskej vojny v roku 2011 relatívny pokoj. V máji však islamistickí vzbúrenci vedení skupinou Džabhat an-Nusra, napojenou na teroristickú sieť al-Káida, dobyli provinciu Idlib, ktorá s Lázikíjou na severe susedí.