Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Pri raketovom útoku na Voznesensk boli vážne zranené štyri deti

Ukrajinské ženy sa objímajú pred budovou zničenou pri raketovom útoku v druhom najväčšom ukrajinskokm meste Charkov počas 178. dňa ruskej invázie na Ukrajinu vo štvrtok 18. augusta 2022. Foto: TASR/AP

OSN vo svojej bilancii uvádza, že v dôsledku ruskej agresie bolo na Ukrajine zabitých 5514 civilistov vrátane 356 detí.

Kyjev 20. augusta (TASR) - Terčom raketového útoku sa v sobotu stalo aj mesto Voznesensk v Mykolajivskej oblasti na juhu Ruska. Jedna z rakiet zasiahla päťposchodový bytový dom. Zásah dostalo aj viacero rodinných domov. Zranenia utrpelo deväť ľudí vrátane štyroch detí vo veku od troch do 17 rokov.

Zranenia všetkých detí lekári označili za vážne. Na svojom konte v aplikácii Telegram o tom informoval šéf Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

Dodal, že jedno zo zranených dievčat prišlo o oko. Ďalšie dieťa previezli do Mikolajiva, kde ho budú operovať.

Britská stanica BBC v sobotu citovala najnovšiu súhrnnú správu ukrajinskej generálnej prokuratúry, podľa ktorej od začiatku vojny na Ukrajine zomrelo 363 detí a viac ako 718 ich bolo zranených.

Väčšina detí prišla o život alebo utrpela zranenia v Doneckej, Charkovskej, Kyjevskej, Černihivskej, Luhanskej, Mykolajivskej, Chersonskej a Záporožskej oblasti.

BBC dodala, že tieto údaje nie sú úplné: ide len o tie obete, ktorých mená sú potvrdené. V mnohých regiónoch, kde pokračujú boje, a na okupovaných územiach je takéto sčítanie nemožné.

Podľa BBC bolo v dôsledku bombardovania a ostreľovania na Ukrajine poškodených viac ako 2328 vzdelávacích inštitúcií, pričom 289 z nich je úplne zničených.

OSN vo svojej bilancii uvádza, že v dôsledku ruskej agresie bolo na Ukrajine zabitých 5514 civilistov vrátane 356 detí.

OSN tiež upozorňuje, že mŕtvych a zranených na Ukrajine je oveľa viac, v prípade uvedených čísel ide o presne zdokumentované a potvrdené obete vojny.