Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Pri razii v pásme Gazy zahynul izraelský vojak, ďalší traja sú zranení

Dym stúpa po izraelskom nálete v pásme Gazy z južného Izraela v nedeľu 22. októbra 2023 Foto: TASR/AP

Armáda podľa stanice CNN uviedla, že razia bola súčasťou príprav na pozemnú ofenzívu Izraela do pásma Gazy, pobrežnej palestínskej enklávy ovládanej Hamasom.

Tel Aviv 23. októbra (TASR) - Jeden izraelský vojak v nedeľu zahynul a ďalší traja vojaci utrpeli zranenia pri razii v pásme Gazy, uviedla izraelská armáda. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

"Jeden vojak Izraelských obranných síl (IDF) bol zabitý, jeden utrpel stredne ťažké zranenia a dvaja ľahké zranenia v dôsledku protitankovej strely vypálenej na tank IDF a ženijné vozidlo," uviedla armáda.

Izraelskí vojaci podnikajú cezhraničné razie, zamerané podľa armády na vyčistenie oblasti a získanie informácií o nezvestných ľuďoch a zajatcoch, ktorých v enkláve zadržiava palestínske militantné hnutie Hamas.

Armáda podľa stanice CNN uviedla, že razia bola súčasťou príprav na pozemnú ofenzívu Izraela do pásma Gazy, pobrežnej palestínskej enklávy ovládanej Hamasom. Izrael varoval vyše milión obyvateľov Gazy, aby odišli na juh územia.

Izrael tvrdí, že hnutie Hamas pri útoku zo 7. októbra zajalo najmenej 203 rukojemníkov, medzi ktorými sú Izraelčania, ľudia s dvojakým občianstvom aj cudzinci. Sú medzi nimi aj deti a osoby staršie ako 60 rokov. Podľa piatkového vyhlásenia izraelskej armády je väčšina zajatcov Hamasu stále nažive.