Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom bombardovaní Charkovskej oblasti zahynuli štyria civilisti

Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleg Sinehubov uviedol, že v centre mesta Kupiansk zahynul 58-ročný farár pod troskami zasiahnutého kostola.

Kyjev 28. februára (TASR) - Ruské bombardovanie ukrajinskej Charkovskej oblasti si v stredu vyžiadalo životy štyroch civilistov vrátane dieťaťa a kňaza. Podľa agentúry Reuters o tom informovali miestni predstavitelia aj ukrajinská vláda, píše TASR.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleg Sinehubov uviedol, že v centre mesta Kupiansk zahynul 58-ročný farár pod troskami zasiahnutého kostola. V neďalekej kaviarni zomrel 39-ročný muž.

Rusi podľa Sinehubova zhodili na mesto bomby typu FAB-500 a poškodili najmenej 12 obytných domov. Podľa neho sa tam zranilo ďalších päť ľudí. Ukrajinské ministerstvo vnútra hlásilo smrť šesťročného dievčaťa a jej starého otca v dedine Velikij Burluk pri Kupiansku.

Toto mesto sa nachádza približne 40 kilometrov od hranice s Ruskom. Pred vojnou bol Kupiansk s približne 30.000 obyvateľmi dôležitým uzlom železničnej dopravy. V súčasnosti je spustošené vojnou.

Moskva dlhodobo tvrdí, že svoje útoky nezameriava na civilistov. Organizácia spojených národov však potvrdila, že pri ruskej invázii na Ukrajinu zahynulo viac ako 10.000 civilistov. Skutočný počet civilných obetí je podľa nej pravdepodobne ešte vyšší.