Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri samovražednom útoku v Kamerune prišli o život obe atentátničky

Snímka "Boko Haram k nim pripevnil samovražedné bomby, týmto dievčatám sa podarilo nejako prežiť" od fotografa Adama Fergusona pre New York Times, ktorý získal prvé miesto v kategórii Ľudia (séria) v prestížnej súťaži World Press Photo, 12. apríla 2018. Foto: TASR/AP

Samovražedné bombové útoky, ku ktorým dochádza na severovýchode Nigérie a severe Kamerunu, páchajú v poslednom čase často ženy a dievčatá hlásiace sa k extrémistickej povstaleckej skupine Boko Haram.

Yaoundé 15. decembra (TASR) - Dve samovražedné atentátničky zahynuli v noci na sobotu pri útoku, ktorý spáchali v meste Kolofata ležiacom na severe Kamerunu a v blízkosti hraníc s Nigériou.

Pri samovražednom atentáte boli zranené dve osoby: jedna žena a 12-ročné dievča, informoval guvernér regiónu Midjiyawa Bakari.

Guvernér dodal, že útočníčky prišli z Nigérie. Terčom ich útoku bol dom, v ktorom sa zišli ženy, aby pripravili tovar na týždňový trh.

Podľa slov guvernéra šlo o tretí samovražedný atentát v Kolofate za menej ako týždeň.

Informoval, že príslušníci armády dostali za úlohu prehľadať celú provinciu a pátrať po podozrivých osobách, ktoré by krátko pred vianočnými sviatkami mohli opäť ohroziť bezpečnosť v regióne.

Samovražedné bombové útoky, ku ktorým dochádza na severovýchode Nigérie a severe Kamerunu, páchajú v poslednom čase často práve ženy a dievčatá hlásiace sa k extrémistickej povstaleckej skupine Boko Haram.