Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Pri samovražednom útoku zahynula jedna osoba, asi traja sa zranili

Foto: TASR/AP

Útočník pri vchode policajnej stanice najprv odhodil granát a potom sa odpálil.

Istanbul 11. septembra (TASR) - Jeden policajt zahynul a najmenej traja ľudia utrpeli zranenia pri výbuchu pred policajnou stanicou na predmestí najväčšieho tureckého mesta Istanbul, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu tlačovú agentúru Dogan.

Explóziu v obýtnej štvrti má na svedomí samovražedný atentátnik, oznámili miestne policajné zdroje. Útočník pri vchode policajnej stanice najprv odhodil granát a potom sa odpálil.

Hlavnou bezpečnostnou hrozbou v krajine je separatistická Strana kurdských pracujúcich (PKK). Spojené štáty, Európska únia a Turecko ju považujú za teroristickú organizáciu. PKK však zameriava svoju kampaň prevažne na juhovýchod krajiny, kde väčšinové obyvateľstvo tvoria Kurdi.

V minulom roku Turecko zintenzívnilo ozbrojené zásahy namierené proti príslušníkom PKK po tom, ako narástol počet útokov zo strany kurdských separatistov. V priebehu minulého týždňa zahynuli desiatky povstalcov a niekoľko tureckých vojakov. Akcie vedú k zvyšovaniu napätia medzi Ankarou a regionálnou kurdskou vládou.