Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Iránske média informujú o teroristických útokoch na juhu krajiny

Mínomet, ilustračné foto Foto: TASR

Podľa médií sa k útokom prihlásila džihádistická skupina Džajš al-Adl, ktorá bola založená v roku 2012.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Teherán 4. apríla (TASR) - Najmenej traja príslušníci bezpečnostných zložiek vrátane zástupcu vedúceho policajnej stanice zomreli pri útokoch na juhu Iránu. Informovali o tom iránske štátne média, podľa ktorých išlo o teroristické útoky. TASR správy prevzala od agentúry AFP.

Traja príslušníci bezpečnosti sa stali obeťami niekoľkých nočných teroristických útokov na vojenské stanice v mestách Rask a Čáhbahár v provincii Sístán a Balúčistán, uviedol vysokopostavený predstaviteľ provincie pre iránsku štátnu televíziu.

"Pri útoku na policajnú stanicu číslo 11 v Čáhbaháre sa stal obeťou námestník vedúceho policajnej stanice," uviedla štátna mediálna spoločnosť IRIB. Dodala, že pri útokoch utrpeli zranenia alebo boli zabití aj niekoľkí útočníci.

Podľa médií sa k útokom prihlásila džihádistická skupina Džajš al-Adl, ktorá bola založená v roku 2012. Irán ju radí k teroristickým skupinám.

Provincia Sístán a Balúčistán leží pri hraniciach s Afganistanom a Pakistanom. Dlhodobé miestne nepokoje pomáhajú pašovaniu drog a sú do nich zapojení povstalci z menšiny Balúčov či sunnitskí extrémisti.