Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Pri útoku v Jakarte zahynuli traja policajti, 10 ľudí sa zranilo

Policajti vynášajú telesné pozostatky obetí po samovražednom útoku na autobusovej zastávke v Jakarte, Indonézia 25. mája 2017. Foto: TASR/AP

Terčom útoku sa stali policajti, zaisťujúci bezpečnosť sprievodu pri príležitosti moslimského pôstneho mesiaca ramadán.

Jakarta 24. mája (TASR) - Traja policajti zomreli pri bombovom útoku v blízkosti autobusovej stanice v indonézskej metropole Jakarta. Podľa miestnej polície išlo o dielo dvoch samovražedných atentátnikov, informovala agentúra DPA.

Desať ľudí, z toho päť policajtov bolo zranených a prevezených do miestnych nemocníc.
Vyšetrovanie na mieste činu po samovražednom bombovom útoku neďaleko autobusovej stanice v Jakarte, Indonézia 25. mája 2017.
Foto: TASR/AP


K dvom výbuchom došlo dnes večer miestneho času na parkovisku neďaleko rušnej autobusovej stanice Kampung Melayu vo východnej časti Jakarty. Podľa policajných zistení pri nich zahynuli aj samotní dvaja útočníci.

Terčom útoku sa stali policajti, zaisťujúci bezpečnosť sprievodu pri príležitosti moslimského pôstneho mesiaca ramadán, ktorý sa začína už túto sobotu.
Vyšetrovanie na mieste činu po samovražednom bombovom útoku neďaleko autobusovej stanice v Jakarte, Indonézia 25. mája 2017.
Foto: TASR/AP


Indonézia je najľudnatejšia moslimská krajina na svete. Ide o druhý teroristický útok, ktorý sa udial v Jakarte za necelé dva roky. Pri predchádzajúcom útoku z januára 2016 zahynuli ôsmi ľudia vrátane štyroch militantov.