Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Pri útoku nožom vo francúzskom Bordeaux zahynula jedna osoba

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Útočníkom bol muž, ktorého údajne policajti pri úteku zabili. K incidentu došlo v rušnej štvrti ležiacej pri brehu rieky Garonne.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Paríž 11. apríla (TASR) – Jedna osoba zahynula a najmenej jedna ďalšia utrpela v stredu zranenia pri útoku nožom v meste Bordeaux na juhozápade Francúzska. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na nemenovaný zdroj z polície.

Útočníkom bol muž, ktorého údajne policajti pri úteku zabili. K incidentu došlo o 20.00 h v rušnej štvrti ležiacej pri brehu rieky Garonne.

Motív útoku nie je známy. Podľa jedného z policajných zdrojov zrejme nemá spojenie s terorizmom a išlo pravdepodobne o potýčku, ktorá vznikla z neznámej príčiny.

Vzhľadom na nadchádzajúce olympijské hry, ktoré sa budú konať v júli a v auguste v Paríži, sa vo Francúzsku vyskytujú zvýšené obavy o bezpečnosť.

Stredajší útok nožnom v Bordeaux je posledným zo série podobných smrteľných útokov, ktoré v uplynulých rokoch šokovali Francúzsko. Začiatkom februára utrpeli traja ľudia zranenia pri útoku nožom v parížskej vlakovej stanici Gare de Lyon. Polícia v tomto prípade zadržala podozrivého s psychickými problémami.