Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pri útoku ozbrojencov na armádnu základňu v Mali zomrelo desať vojakov

Základňa, ilustračné foto Foto: TASR/Danka Capáková

Útok pri púštnom meste Timbuktu sa stal dva dni po prepade armádneho konvoja v oblasti položenej južnejšie.

Bamako 3. augusta (TASR) - Neznámi ozbrojenci zabili dnes desať vojakov na základni v obci Gourma Rharous v regióne Timbuktu na severe Mali, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na armádnych predstaviteľov.

"Predbežne sme počet obetí na strane vojakov stanovili na desať," povedal šéf informačnej kancelárie tamojšej armády, pričom incident bližšie nešpecifikoval.

Podľa jedného zo svedkov ozbrojenci na motocykloch udreli v pondelok ráno na tábor v Gourma-Rharouss, približne 160 kilometrov juhovýchodne od Timbuktu, pričom zabili najmenej desať vojakov a podpálili dve autá, napísala agentúra AP.

Útok pri púštnom meste Timbuktu sa stal dva dni po prepade armádneho konvoja v oblasti položenej južnejšie. Zomreli pri ňom dvaja príslušníci ozbrojených zložiek tejto západoafrickej krajiny.

Severné oblasti Mali ovládli po vojenskom prevrate v roku 2013 islamskí extrémisti. V rámci Francúzmi riadenej vojenskej intervencie v roku 2013 sa povstalcov podarilo rozohnať, i keď severný región je naďalej nepokojný. Útoky militantov sa v ostatnom čase zameriavajú aj na ciele, ktoré ležia viac na juhu krajiny.