Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pri útoku predpokladaných džihádistov zahynulo 15 nigérijských vojakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K útoku došlo len deň po tom, čo pri samovražednom útoku, prisudzovanom Boko Haram, na severovýchode Nigérie zahynulo 30 ľudí.

Kano 19. júna (TASR) - Pätnásť nigérijských vojakov zahynulo pri pondelňajšom útoku militantov na armádnu základňu na severovýchode Nigérie. Za útokom zrejme stáli džihádisti zo skupiny Boko Haram, informovala v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne vojenské zdroje.

Podľa nich s však počet mŕtvych môže ešte zvýšiť, keďže boje pokračujú a mnoho vojakov je nezvestných.

K útoku došlo len deň po tom, čo pri samovražednom útoku, prisudzovanom Boko Haram, na severovýchode Nigérie zahynulo 30 ľudí.

Traja útočníci nechali explodovať výbušné zariadenia, ktoré mali pri sebe. Útok sa odohral v blízkosti haly v meste Konduga, kde futbaloví fanúšikovia sledovali zápas v televízii.

Nábožensko-extrémistická organizácia Boko Haram predstavuje neustálu hrozbu pre komunity v severovýchodnej časti Nigérie i v susednom Čade, Nigeri a v Kamerune.

Cieľom organizácie je nastoliť striktné dodržiavanie islamského práva šaría. Od roku 2009 má na konte už tisíce obetí a podľa odhadov viac ako 2,5 milióna ľudí opustilo svoje domovy.