Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Pri útoku Talibanu na vládne budovy zomrelo najmenej 11 osôb

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Štyria vojaci a siedmi policajti zahynuli pri útokoch ozbrojencov v tomto nepokojnom okrese provincie Helmand, ktorý už roky striedavo ovládajú vládne jednotky a príslušníci hnutia Taliban.

Kandahár 18. júna (TASR) - Najmenej 11 príslušníkov afganských ozbrojených síl zahynulo v noci nadnes pri útoku Talibanu na vládne budovy v okrese Musakála na juhozápade krajiny. Uviedla to agentúra AP s odvolaním sa na tamojších činiteľov.

Štyria vojaci a siedmi policajti zahynuli pri útokoch ozbrojencov v tomto nepokojnom okrese provincie Helmand, ktorý už roky striedavo ovládajú vládne jednotky a príslušníci militantného hnutia Taliban.

Kontrolu nad okolím budov okresných policajných veliteľstiev polícia opätovne prevzala po troch hodinách bojov. K zodpovednosti za útok na vládne objekty sa oficiálne prihlásil afganský Taliban.

Bezpečnostné zložky v Afganistane plnia v súčasnosti jednu zo svojich najväčších úloh za uplynulých 14 rokov tamojšieho protivládneho povstania. Musia totiž bojovať proti Talibanu bez podpory medzinárodných jednotiek. Zahraniční spojenci vlani z Afganistanu stiahli väčšinu z nich.