Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

VÝBUCH v Antverpách: V troskách zrútených budov našli dvoch mŕtvych

Na snímke budova, ktorá sa zrútila po výbuchu v severobelgickom prístavnom meste Antverpy 15. januára 2018. Pri výbuchu sa zranilo okolo 20 ľudí. Našťastie, mnohí z nich majú iba ľahké zranenia. Uviedol hovorca antverpskej polície Wouter Bruyns. Podľa štátnej stanice RTBF išlo o výbuch plynu.Belgicko sa nachádza v stave vysokej pohotovosti po krvavých samovražedných bombových útokoch z roku 2016 a vlne islamistických útokov po celej Európe, pripomenula agentúra Reuters. Foto: TASR/AP

Explózia otriasla časťou mesta, kde žije mnoho študentov.

Brusel 16. januára (TASR/Teraz.sk) - Dvaja ľudia prišli o život a štrnásť ďalších utrpelo zranenia po tom, ako výbuch v severobelgickom prístavnom meste Antverpy zničil v pondelok večer tri priľahlé obytné budovy.

Polícia uviedla, že v utorok našla pod troskami dve telá. Piati ľudia sú zranení vážne a ďalší je v kritickom stave. Explózia otriasla časťou mesta, kde žije mnoho študentov.

Polícia vyšetruje príčinu explózie, ktorá však podľa nej nenastala v dôsledku teroristického útoku. Belgické médiá uvádzajú, že išlo pravdepodobne o výbuch plynu.

Belgicko sa nachádza v stave vysokej pohotovosti po krvavých samovražedných bombových útokoch z roku 2016 a vlne islamistických útokov po celej Európe, pripomína agentúra Reuters.