Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri vyšetrovaní útokov z Paríža sa našla neznáma DNA

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úrady neuviedli, koľko ľudí sa zrejme celkovo podieľalo na útokoch islamských extrémistov na parížske reštaurácie, kaviarne, štadión a koncertnú sieň z 13. novembra, keď bolo zabitých 130 ľudí.


Paríž 12. februára (TASR) - Parížska prokuratúra dnes oznámila, že na dvoch pásoch s výbušninami, spájaných s páchateľmi novembrových parížskych útokov, sa našla neznáma DNA.

Úrady neuviedli, koľko ľudí sa zrejme celkovo podieľalo na útokoch islamských extrémistov na parížske reštaurácie, kaviarne, štadión a koncertnú sieň z 13. novembra, keď bolo zabitých 130 ľudí a ďalších vyše 350 osôb utrpelo zranenia.

Zametač ulíc našiel jeden pás s výbušninami na parížskom predmestí Montrouge, neďaleko miesta, kde sa našiel aj mobilný telefón útočníka Salaha Abdeslama, ktorý je stále na úteku. To vyvoláva špekulácie, že Abdeslam predčasne ukončil svoju samovražednú misiu.

Parížska prokuratúra dnes uviedla, že vzorky DNA objavenej na páse nepatria Abdeslamovi, ale osobe neznámej totožnosti. DNA tejto osoby sa našla aj na samovražednom páse Abdeslamovho brata Brahima, ktorý sa pri útokoch z 13. novembra odpálil, a v prehľadávanom byte v Belgicku.