Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Pri zrážkach medzi milíciami v Líbyi zahynul najmenej jeden civilista

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Boje vypukli v rôznych štvrtiach Tripolisu medzi skupinami vyzbrojenými ťažkými aj ľahkými zbraňami. Tmavými ulicami líbyjskej metropoly sa ozývali výstrely a explózie, uviedol spravodajca AFP.

Tripolis 27. augusta (TASR) - Najmenej jeden človek prišiel v sobotu nadránom o život a ďalších päť ľudí bolo zranených v dôsledku najnovších zrážok medzi súperiacimi milíciami v líbyjskom hlavnom meste Tripolis. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Hovorca líbyjských pohotovostných služieb Malek Merset uviedol, že Mustafa Baraka, komik známy svojimi videami na sociálnych sieťach, zomrel po tom, čo ho postrelili do hrude. Jeho telo previezli do nemocnice v Tripolise. Podľa Merseta boli pri zrážkach zranení aj ďalší piati civilisti.

Boje vypukli v rôznych štvrtiach Tripolisu medzi skupinami vyzbrojenými ťažkými aj ľahkými zbraňami. Tmavými ulicami líbyjskej metropoly sa ozývali výstrely a explózie, uviedol spravodajca agentúry AFP.

Líbya je už roky rozdelená medzi súperiace vlády - jedna pôsobí na západe a druhá na východe. Každú podporujú dobre vyzbrojené milície a zahraničné vlády. Severoafrická krajina je v stave chaosu od roku 2011, keď bol počas povstania podporovaného NATO zvrhnutý a neskôr zabitý dlhoročný diktátor Muammar Kaddáfí.

Zrážky v Tripolise sú najnovšími násilnosťami, ktoré ohrozujú relatívny pokoj po takmer desaťročí občianskej vojny.