Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Príčina utorkového výbuchu vo Vyškove by mala byť známa v priebehu dní

Minister obrany Českej republiky Martin Stropnický. Foto: TASR/Michal Svítok

Nešťastná udalosť, po ktorej dôkladnom vyšetrení volal už v utorok český minister obrany Martin Stropnický, si vyžiadala jednu obeť, ďalší človek utrpel vážne zranenia.

Vyškov/Praha 20. septembra (TASR) - Česká vojenská polícia pokračuje vo vyšetrovaní príčin utorkovej explózie v jej skladových priestoroch v areáli Vojenskej akadémie vo Vyškove. K výbuchu došlo totiž v mieste, kde nie je uložená žiadna trhavina ani munícia.

Informáciu priniesli dnes denník Právo a internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu Ministerstva obrany ČR Jana Pejšeka.

Nešťastná udalosť, po ktorej dôkladnom vyšetrení volal už v utorok český minister obrany Martin Stropnický, si vyžiadala jednu obeť, ďalší človek utrpel vážne zranenia. V oboch prípadoch išlo o príslušníkov vojenskej polície, ktorých prípadné porušenie predpisov stále zostáva otvorenou otázkou.

Podľa dnešného vyjadrenia hovorcu rezortu obrany v Prahe by informácie o príčine explózie mohli byť známe v priebehu niekoľkých dní. Dohady na tému, čo vlastne v sklade vybuchlo, odmietol. Pôvodné správy o explózii granátu alebo granátov nikto nepotvrdil.

Evakuovaní zamestnanci z budovy sa dnes vrátili na pracoviská. Uzavretá zostala iba tá jej časť, v ktorej došlo k výbuchu.

Ťažko zranený príslušník vojenskej polície, ktorý je naďalej hospitalizovaný v juhomoravskej metropole, nepríde vďaka špecialistom z brnianskej fakultnej nemocnice o oko.