Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Priemerná teplota vo štvrtok nadránom v Maďarsku bola mínus 15 ° C

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najchladnejší 1. marec bol zaznamenaný v roku 1963, keď v mestečku Lenti v Zalianskej župe bolo až mínus 27 stupňov Celzia.

Budapešť 1. marca (TASR) - Priemerná teplota vo štvrtok nadránom v Maďarsku dosiahla mínus 15 stupňov Celzia, pričom priemerná najnižšia teplota pre 1. marec je mínus 1 stupeň Celzia. Najchladnejšie bolo v obci Sátorhely v Baranskej župe, kde ortuť teplomera klesla až na mínus 24,6 stupňa Celzia, denný rekord minimálnej teploty ale nepadol, uviedla Celoštátna meteorologická služba (OMSZ) na Facebooku.

Najchladnejší 1. marec bol zaznamenaný v roku 1963, keď v mestečku Lenti v Zalianskej župe bolo až mínus 27 stupňov Celzia.

V oblastiach juhovýchodnej časti Zadunajska a na Južnej Dolnej zemi namerali meteorológovia vo štvrtok ráno teploty pod mínus 20 stupňov Celzia.

OMSZ vydala na štvrtok výstrahu druhého stupňa pred extrémnym chladom pre viaceré regióny, najmä Zadunajsko, avšak túto výstrahu neskôr zmiernila na prvý stupeň s platnosťou pre Baranskú, Báčsko-malokumánsku, Fejérsku, Šomodskú, Tolniansku a Zaliansku župu, v ktorých teplota nestúpne nad mínus 15 stupňov Celzia.

Výstraha prvého stupňa pred snežením platí pre Baranskú a Šomodskú župu, v Rábsko-mošonsko-šopronskej župe varujú meteorológovia pred závejmi.

spravodajca TASR Ladislav Vallach