Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Prieskum: Trumpa neznáša viac Američanov než Clintonovú

Na kombosnímke americká demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump. Foto: TASR/AP

Internetový prieskum AP-GfK sa realizoval na reprezentatívnej vzorke 1076 dospelých Američanov.

Washington 9. apríla (TASR) - Až 55 percent Američanov má negatívny názor na favorizovanú prezidentskú kandidátku demokratov Hillary Clintonovú. Oveľa negatívnejšie však americkí voliči vnímajú doposiaľ najúspešnejšieho uchádzača o republikánsku nomináciu Donalda Trumpa.

Nepriaznivé hodnotenie Trumpa v najnovšom prieskume inštitútu GfK dosahuje až úroveň 69 percent, informovala v piatok agentúra AP.

Negatívne nálady, ktoré mnohí Američania prechovávajú voči obom hlavným prezidentským uchádzačom, sú podľa AP predzvesťou toho, že voliči nebudú v novembri hlasovať za podľa nich najlepšieho kandidáta, ale za toho, ktorého budú považovať za menšie zlo.

Takmer polovica všetkých registrovaných voličov tvrdí, že budú prinajmenšom uvažovať o tom, že podporia Clintonovú. To je oveľa väčší počet ľudí než tých, čo sú otvorení myšlienke odovzdať hlas Trumpovi. Až 63 percent voličov uviedlo, že v prezidentských voľbách 8. novembra za tohto kontroverzného miliardára rozhodne hlasovať nebudú.

Internetový prieskum AP-GfK sa realizoval na reprezentatívnej vzorke 1076 dospelých Američanov.