Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Prieskum ukázal rozdelenosť spoločnosti v postoji k ruským sankciám

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podľa prieskumu sa 55 percent respondentov vyjadrilo, že takéto sankcie nie sú v žiadnom prípade alebo skôr nie primerané. Opačný názor vyjadrilo 26 percent oslovených.

Berlín 3. augusta (TASR) - Viac ako polovica oslovených nemeckých občanov je proti ďalším sprísneným americkým sankciám voči Ruskej federácii. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu verejnej mienky špecializovaného inštitútu YouGov.

Podľa nich sa 55 percent respondentov vyjadrilo, že takéto sankcie nie sú v žiadnom prípade alebo skôr nie primerané. Opačný názor vyjadrilo 26 percent oslovených.

Za ekonomické protiopatrenia Nemecka voči USA v prípade uvalenia nových sankcií sa vyslovilo 41 percent respondentov, proti bolo 38 percent oslovených.

Takmer polovica respondentov (44 percent) schvaľuje avízo Moskvy o vyhostení stoviek pracovníkov amerických zastupiteľských úradov z Ruskej federácie, naopak 40 percent to považuje za neprimerané opatrenie.

Európska únia sa predbežne rozhodla nereagovať na signovanie zákona o sprísnení sankcií prezidentom USA Donaldom Trumpom.

YouGov v prieskume pripomenul respondentom prípadné negatívne dôsledky sankcií USA pre nemeckú ekonomiku.