Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Prigožin kritizuje vedenie ruskej armády a žiada muníciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Sú to bojovníci vagnerovcov, ktorých dnes zabíjajú. Krv je ešte čerstvá, povedal šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Prigožin vo videu, ktoré ho zachytáva pred desiatkami mŕtvych tiel vojakov.

Moskva 5. mája (TASR) - Šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v piatok kritizoval vedenie ruskej armády za údajný nedostatok munície a prisľúbil opatrenia. TASR správu prevzala z agentúr DPA a Reuters.

"Sú to bojovníci vagnerovcov, ktorých dnes zabíjajú. Krv je ešte čerstvá," povedal Prigožin vo videu, ktoré ho zachytáva pred desiatkami mŕtvych tiel vojakov.

Prigožin ostro kritizuje ruského ministra obrany Sergeja Šojgua a náčelníka generálneho štábu ruskej armády Valerija Gerasimova. Vyčíta im, že sedia v drahých kluboch, ich deti majú zo života zábavu a zhotovujú videá na YouTube.

Straty na životoch by podľa jeho slov boli päťkrát nižšie, ak by jeho vojaci mali dostatok munície. Vagnerova skupina v súčasnosti bojuje najmä v okolí mesta Bachmut.

Prigožin opakovane kritizuje vedenie ruskej armády a vyčíta mu, že jeho mužom neposkytuje adekvátne vybavenie. Hovoril o veľkých stratách v radoch svojich bojovníkov v Bachmute a obvinil vedenie v Moskve, že jeho vojakov necháva "hladovať bez munície".