Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Primátora New Yorku obvinili zo sexuálneho útoku spred 30 rokov

Starosta mesta New York Eric Adams, 10. januára 2023 v Albany, štát New York. Foto: TASR/AP

Ako uviedla agentúra DPA, žalujúca strana žiada od Adamsa odškodnenie vo výške päť miliónov dolárov, ako aj zaplatenie služieb právnika.

New York 24. novembra (TASR) - Primátora mesta New York Erica Adamsa obvinili zo sexuálneho napadnutia a ublíženia na zdraví. Podľa žalobkyne sa útok odohral ešte v roku 1993. Nemenovaná poškodená a Adams boli vtedy zamestnancami newyorskej radnice, pričom Adams bol v tom čase policajtom.

Ako uviedla agentúra DPA, žalujúca strana žiada od Adamsa odškodnenie vo výške päť miliónov dolárov, ako aj zaplatenie služieb právnika.

V dokumentoch predložených súdu sa Adamsovi vyčíta aj diskriminácia obete v zamestnaní na základe jej "pohlavia a rodu, vytvorenie nepriateľského pracovného prostredia a úmyselné spôsobenie emocionálneho utrpenia".

Adams vo štvrtok obvinenia odmietol. Dodal, že si nespomína, že by sa s poškodenou osobou niekedy stretol. Deklaroval tiež, že "nikdy by nikomu neublížil takýmto spôsobom a v takomto rozsahu. Nestalo sa to".

Toto obvinenie prichádza v období, ktoré je pre Adamsa veľmi náročné. Federálni vyšetrovatelia totiž teraz preverujú jeho predvolebnú kampaň z roku 2021, podozrenia z korupcie a primátorove väzby na Turecko.

V rámci tohto vyšetrovania agenti FBI primátorovi zhabali mobilné telefóny a vykonali razie v domoch dvoch dôležitých členiek jeho volebného tímu - Brianny Suggsovej, ktorá získavala finančné prostriedky na kampaň, a Rany Abbasovej pracujúcej ako asistentka na newyorskej radnici.