Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

SÝRIA: Pri paľbe v dedine Kinsibbá utrpelo zranenia niekoľko novinárov

Novinári sa utekajú ukryť po explózii na hlavnej ulici sýrskej dediny Kinsibbá blízko tureckých hraníc v utorok 1. marca 2016. Foto: TASR/AP

Strely explodovali na hlavnej ulici sýrskej dediny ležiacej v blízkosti hraníc s Tureckom a prinútili reportérov ujsť do úkrytu.

Damask 1. marca (TASR) - Niekoľko novinárov, v blízkosti ktorých dnes vybuchla séria delostreleckých granátov, utrpelo ľahké zranenia, informovala agentúra DPA.

Skupina zahraničných novinárov sa dostala pod paľbu v provincii Lázikíja na severe Sýrie i napriek prímeriu vyhlásenému cez víkend. Medzi 33 novinármi boli aj Nemci, uviedol pre ruskú agentúru TASS hovorca ministerstva obrany Igor Konašenkov.

Novinári z Bulharska, Kanady a Číny utrpeli "ľahké zranenia", povedal Konašenkov. V skupine boli tiež reportéri z Ruska a USA. Strely dopadli približne 150-400 metrov od skupiny v dedine Kinsibbá a mali byť podľa Konašenkova vypálené z územia Turecka.

Strely explodovali na hlavnej ulici sýrskej dediny ležiacej v blízkosti hraníc s Tureckom a prinútili reportérov ujsť do úkrytu. Novinári boli dnes práve v dedine Kinsibbá, z ktorej je výhľad na tureckú hranicu - návštevu organizovali ruské ministerstvá obrany a zahraničných vecí.

Ruská armáda oznámila, že ostreľovanie podnikla militantná organizácia Front an-Nusra, ktorá je vylúčená z prímeria vyrokovaného Ruskom a Spojenými štátmi. Prímerie, ktoré platí už štvrtý deň, sa netýka ani extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).