Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Princ Charles navštívil Malajziu a prezrel si múzeum islamského umenia

Princ CHarles počas návštevy Malajzie. 3. novembra 2017 Foto: TASR/AP

Vo svojom prejave v múzeu islamskej kultúry v malajzijskom Kuala Lumpure princ z Walesu povedal, že kultúrna a rasová rôznorodosť Malajzie, ktorá je hodná opatery a oslavy, ho vždy fascinovala.

Kuala Lumpur 3. novembra (TASR) - Prehliadkou múzea islamského umenia a stretnutím so študentmi v rámci Spoločenstva národov (Commonwealthu) začal v piatok svoju prvú návštevu Malajzie britský princ Charles, informovala agentúra AP.

Vo svojom prejave v múzeu islamskej kultúry v malajzijskom Kuala Lumpure princ z Walesu povedal, že "kultúrna a rasová rôznorodosť Malajzie, ktorá je hodná opatery a oslavy, ho vždy fascinovala".

Charles rovnako navštívil areál Nottinghamskej univerzity v malajzijskom štáte Selangor, kde sa zúčastnil na mládežníckom summite krajín Commonwealthu a rozprával sa so študentmi z daného regiónu.

Spoločne s manželkou Camillou majú na programe aj stretnutie s malajzijským premiérom Najibom Razakom, následne budú prítomní na slávnostnej večeri pri príležitosti 60. výročia nadviazania diplomatických stykov Malajzie so Spojeným kráľovstvom.

Princ Charles s manželkou Camillou začali svoju 11-dňovú ázijskú cestu návštevou Singapuru a Bruneja. Ich poslednou zastávkou bude India.