Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Princ Harry sa vrátil po korunovácii späť do USA

Britský princ Harry odchádza po ceremónii korunovácie kráľa Karola III. a kráľovnej Camilly v centre Londýna v sobotu 6. mája 2023. Foto: TASR/AP

Okamžite po skončení korunovačného obradu sa Harry podľa britských médií vydal na letisko, čo znamená, že sa na záver korunovácie neobjavil s ostatnými členmi kráľovskej rodiny.

Los Angeles 7. mája (TASR) - Princ Harry sa po korunovácii svojho otca britského kráľa Karola III. vrátil z Londýna späť do Kalifornie v Spojených štátoch lietadlom leteckej spoločnosti British Airways. Lietadlo odlietalo len niekoľko hodín po veľkolepej ceremónii, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

Vojvoda zo Sussexu dorazil na medzinárodné letisko v Los Angeles (LAX) približne o 19.30 h miestneho času (nedeľa 4.30 SELČ). Harryho syn princ Archie oslavoval totiž v sobotu 4. narodeniny. Tento deň strávil doma so svojou matkou Meghan, vojvodkyňou zo Sussexu.

Letušky aerolínii British Airways pre agentúru PA potvrdili, že Harry sa nachádzal v lietadle z Londýna, no mali zakázané hovoriť o jeho ceste.

Princ Harry sa počas korunovácie objavil prvýkrát na verejnosti po boku ostatných členov kráľovskej rodiny odvtedy, čo vydal svoju kontroverznú životopisnú knihu.

Harry sedel počas korunovácie svojho otca v treťom rade a keď v sobotu vstupoval do Westminsterského opátstva, rozprával sa svojou sesternicou princeznou Beatrice a jej manželom, všíma si DPA.

Okamžite po skončení korunovačného obradu sa Harry podľa britských médií vydal na letisko, čo znamená, že sa na záver korunovácie sa neobjavil s ostatnými členmi kráľovskej rodiny na balkóne Buckinghamského paláca. Tlačová služba kráľovskej rodiny pritom už skôr avizovala, že Harry nebude maž počas ceremónie nijakú formálnu úlohu.