Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Princ William sa modlil za vojnové obete na cintoríne v Jokohame

Vojvoda z Cambridgea pricestoval do Japonska už vo štvrtok, no bez manželky Kate, ktorá ostala v Británii vzhľadom na vysoké štádium tehotenstva. Foto: TASR

Britský princ William si dnes v rámci svojej prvej oficiálnej návštevy Japonska uctil pamiatku vojnových obetí na cintoríne v Jokohame. Informovala o tom agentúra DPA.

Tokio 27. februára (TASR) - Britský princ William si dnes v rámci svojej prvej oficiálnej návštevy Japonska uctil pamiatku vojnových obetí na cintoríne v Jokohame. Informovala o tom agentúra DPA.

Vojvoda z Cambridgea pricestoval do Japonska už vo štvrtok, no bez manželky Kate, ktorá ostala v Británii vzhľadom na vysoké štádium tehotenstva.

Princ William navštívil dnes ráno vojnový cintorín v Jokohame, aby si uctil pamiatku približne 1700 vojakov britského Spoločenstva národov (Commonwealthu), vrátane tých, čo zahynuli vo väzniciach počas 2. svetovej vojny. Na cintoríne položil veniec a takisto venoval obetiam tichú modlitbu.

Po spomienkovej ceremónii sa princ William presunul do hotela Imperial Palace, kde ho privítali japonský cisár Akihito a cisárovná Mičiko. Všetci následne absolvovali aj oficiálny obed.

Princ sa neskôr stretol aj s japonským princom Naruhitom a princeznou Masako.

Počas ďalších dní štvordňovej oficiálnej návštevy Japonska čaká Williama aj stretnutie so skupinou obyvateľov, ktorí v roku 2011 prežili zemetrasenie, cunami a jadrovú katastrofu vo Fukušime na severovýchode Japonska.

Princ William v nedeľu pricestuje do Číny.

Japonský cisársky pár sa s princom Williamom a vojvodkyňou Kate naposledy stretol v máji 2012 počas svojho pobytu v Británii, a to pri príležitosti 60. výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II.