Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Princ William sa vo štvrtok vráti k oficiálnym povinnostiam

Britský princ William (vľavo) a britská princezná z Walesu Kate. Foto: TASR/AP

William sa v stredu predpoludním zúčastní na udeľovaní vyznamenaní na hrade Windsor, neskôr navštívi charitatívne podujatie v prospech leteckej záchrannej služby v Londýne.

Londýn 7. februára (TASR) - Britský princ William bude od štvrtka opäť vykonávať svoje oficiálne povinnosti, ktoré vynechal počas rekonvalescencie svojej manželky Kate po operačnom zákroku. Prevezme aj niektoré povinnosti svojho otca kráľa Karola III., ktorý sa lieči na rakovinu. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice BBC.

William sa v stredu predpoludním zúčastní na udeľovaní vyznamenaní na hrade Windsor, neskôr navštívi charitatívne podujatie v prospech leteckej záchrannej služby v Londýne (London’s Air Ambulance Charity).

Princezná Kate v súkromnej nemocnici v Londýne absolvovala 16. januára operačný zákrok v oblasti brucha a 29. januára ju prepustili do domácej liečby.

Williamovho otca, kráľa Karola III., v tej istej nemocnici operovali pre zväčšenú prostatu. Buckinghamský palác v pondelok 5. februára potvrdil, že 75-ročnému kráľovi tam diagnostikovali aj rakovinu. Nešpecifikoval však typ ochorenia.

William spolu s ďalšími vyššie postavenými členmi kráľovskej rodiny preto prevzal niektoré z jeho povinností počas kráľovho liečenia. Karol však bude naďalej vykonávať funkcie hlavy štátu a každý týždeň absolvuje stretnutie s britským premiérom.