Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Princ William: Bolo by úplne v poriadku, ak by bolo moje dieťa gej

Britský princ William hovorí počas svojej návštevy v londýnskej neziskovej organizácii Albert Kennedy Trust 26. júna 2019. Foto: TASR/AP

William sa takto vyjadril počas svojej návštevy v londýnskej neziskovej organizácii Albert Kennedy Trust. Tá pracuje v mladými LGBT ľuďmi, ktorí sú bezdomovci alebo žijú v nepriateľskom prostredí.

Londýn 26. júna (TASR) - Britský princ William v stredu povedal, že by bolo "úplne v poriadku", keby sa jedno z jeho detí prihlásilo k homosexuálnej orientácii, hoci by sa obával, ako zareaguje verejnosť.

William sa takto vyjadril počas svojej návštevy v londýnskej neziskovej organizácii Albert Kennedy Trust. Tá pracuje v mladými LGBT ľuďmi, ktorí sú bezdomovci alebo žijú v nepriateľskom prostredí, vysvetlila tlačová agentúra AP.
Britský princ William (vpravo) počas svojej návštevy v londýnskej neziskovej organizácii Albert Kennedy Trust 26. júna 2019. Britský princ William v stredu povedal, že by bolo "úplne v poriadku", keby sa jedno z jeho detí prihlásilo k homosexuálnej orientácii, hoci by sa obával, ako zareaguje verejnosť.
Foto: TASR/AP

Účastník skupinovej diskusie v sídle organizácie sa princa spýtal: "Keby jedného dňa vaše dieťa povedalo: 'Som gej, som lesbička', ako by ste reagovali?"

William odpovedal, že "on by to určite bral úplne v poriadku".

Následník britského trónu a otec troch detí dodal: "Obavy mám nie preto, že by boli homosexuáli. Obavy mám z toho, ako by na to reagovali ostatní ľudia, a potom by ten tlak znášali deti."