Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Predbežné vyšetrovanie Princeovej smrti vylúčilo samovraždu

Na archívnej snímke americký spevák Prince. Foto: TASR/AP

Hudobníka našli mŕtveho vo štvrtok ráno miestneho času vo výťahu v jeho sídle Paisley Park pri Minneapolise. Skonal vo veku 57 rokov.

Minneapolis 23. apríla (TASR) - Na tele zosnulého amerického speváka Princea bola v piatok vykonaná pitva, pri ktorej sa nenašli žiadne známky poranenia. Podľa miestneho šerifa "niet dôvodu domnievať sa", že išlo o samovraždu. Kompletné výsledky vyšetrovania je však možné očakávať až o niekoľko týždňov.

Šerif na tlačovej konferencii nepotvrdil, či Prince bral v čase svojej smrti lieky, ani to, či vyšetrovatelia odniesli z jeho sídla nejaké predmety, informovala dnes stanica BBC. Hudobníka našli mŕtveho vo štvrtok ráno miestneho času vo výťahu v jeho sídle Paisley Park pri Minneapolise. Skonal vo veku 57 rokov.

Princea krátkodobo hospitalizovali v nemocnici v štáte Illiois šesť dní predtým, keď mu počas letu jeho súkromným lietadlom z koncertu v Georgii prišlo zle. Podľa webového portálu TMZ.com boli príčinou umelcovho úmrtia pretrvávajúce "príznaky podobné chrípke". Podľa jeho vlastných slov v detstve trpel epilepsiou.

Prince, občianskym menom Prince Rogers Nelson, sa narodil v roku 1958 a bol veľmi aktívnym hudobným skladateľom a hráčom už od mladého veku; svoju prvú pieseň údajne zložil ako sedemročný. Bol takisto producentom a multiinštrumentalistom. Vydal takmer 40 štúdiových albumov, z ktorých sa predalo vyše 100 miliónov kusov.

Jeho inovatívna tvorba v sebe snúbila prvky rocku, funku, popu, R&B, jazzu i rapu. Bol sedemnásobným držiteľom ceny Grammy, na konte mal i štyri ceny MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus a Oscara. Počas celej svojej kariéry si uchovával reputáciu tajomnej a excentrickej postavy.