Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Princezná Catherine ďakuje verejnosti za podporu

Na snímke princezná z Walesu Catherine. Foto: TASR/AP

Catherine (42) v piatok vo videozázname oznámila, že jej diagnostikovali onkologické ochorenie a podrobuje sa chemoterapii.

Londýn 24. marca (TASR) - Princezná z Walesu Catherine v sobotu uviedla, že je nesmierne dojatá z podpory, ktorú dostáva z celého sveta v reakcii na jej piatkové oznámenie, že jej diagnostikovali rakovinu a podrobuje sa preventívnej chemoterapii. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Princ (William) a princezná sú obaja nesmierne dojatí láskavými správami od ľudí tu v Spojenom kráľovstve, naprieč Spoločenstvom národov (Commonwealth) a na celom svete," uviedli Catherine a jej manžel - britský princ William. Takisto vyjadrili poďakovanie za pochopenie svojej žiadosti o rešpektovanie súkromia.



Catherine (42) v piatok vo videozázname oznámila, že jej diagnostikovali onkologické ochorenie a podrobuje sa chemoterapii. Operácia brušnej dutiny, ktorú absolvovala v januári, bola podľa jej vyjadrení úspešná, a pôvodne sa predpokladalo, že nejde o rakovinu. Neskoršie testy však odhalili onkologické ochorenie.