Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Prípad muža z Disneylandu pri Paríži nemal teroristické pozadie

Disneyland Foto: AP Photo/Nick Ut

Zadržaný si rezervoval izbu v hotelovom zariadení spoločne s priateľkou, ktorú na istý čas zadržali.


Paríž 29. januára (TASR) - Prípad muža, ktorého vo štvrtok zatkli v hoteli v komplexe parížskeho zábavného parku Disneyland s dvoma malými strelnými zbraňami, nábojmi a Koránom, nemá podľa príslušnej prokuratúry teroristické pozadie.

Informáciu zverejnili dnes vyšetrovatelia v Meaux neďaleko francúzskej metropoly s tým, že tento záver je výsledkom vyšetrovania na viacerých miestach, ako aj vyhodnotenia telefonických kontaktov stále zadržiavaného 28-ročného muža.

Ako informovalo internetové vydanie denníka Le Parisien s odvolaním sa na prokuratúru, zadržaný bude čeliť vyšetrovaniu za prechovávanie a prepravu zbraní. Muž vypovedal, že zbrane mal pri sebe kvôli vlastnej bezpečnosti.

Zadržaný si rezervoval izbu v hotelovom zariadení spoločne s priateľkou, ktorú na istý čas zadržali.

Matku a manželku zadržaného dnes takisto podrobili výsluchom, informovali policajné zdroje.

Okolo zábavného parku Disneyland, ktorý leží asi 40 kilometrov východne od Paríža, ako aj v jeho areáli sa nachádza niekoľko hotelov. Ide o jednu z najnavštevovanejších turistických atrakcií starého kontinentu, vlani sem zavítalo takmer 15 miliónov návštevníkov.

Ani spomínaný hotel, ani zábavný park po policajnej akcii, pri ktorej nedošlo k zraneniam, neuzatvorili, prevádzka zariadenia nebola narušená.