Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Prokurátor, ktorý vypracoval žalobu proti prezidentke, bol zavraždený

Už zosnulý Albert Nisman Foto: TASR/AP

Nezávislé testy súdnych lekárov dokazujú, že argentínsky prokurátor Alberto Nisman, ktorého v januári našli mŕtveho po tom, ako vypracoval žalobu proti prezidentke Fernándezovej, bol zavraždený.

Buenos Aires 5. marca (TASR) - Nezávislé testy súdnych lekárov dokazujú, že argentínsky prokurátor Alberto Nisman, ktorého v januári našli mŕtveho po tom, ako vypracoval žalobu proti prezidentke Cristine Fernándezovej, bol zavraždený. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Nismanovej bývalej manželky.

Nisman tvrdil, že prezidentka kryla iránskych predstaviteľov zapletených do bombového útoku na židovské centrum v metropole Buenos Aires z roku 1994, pri ktorom prišlo o život 85 ľudí. Prezidentka podľa neho sľúbila milosť a slobodu iránskym organizátorom útoku výmenou za veľmi potrebné dodávky ropy od Iránu.

Nismana našli mŕtveho doma v kúpeľni 18. januára, deň pred tým, ako mal vypovedať v Kongrese o svojich zisteniach a obvineniach voči prezidentke. Mal už vypracovanú 289-stranovú žalobu Fernándezovej a jej ministrovi zahraničných vecí Héctorovi Timermanovi.