Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Prokuratúra iniciovala trestné stíhanie ďalších 36 narušiteľov hraníc

Ilustračná snímka maďarsko-chorvátskej hranice Foto: TASR

V Maďarsku chcú postaviť pred súd prevažne sýrskych migrantov za ilegálne prekročenie hraníc.

Budapešť 12. októbra (TASR) - Prokuratúra Čongrádskej župy iniciovala uplynulý víkend postavenie 36 migrantov pred súd za ilegálne prekročenie maďarských štátnych hraníc, informovala dnes agentúra MTI s odvolaním sa na hovorcu prokuratúry Ferenca Szanku.

Podľa obvinenia šesť migrantov vstúpilo ilegálne na územie Maďarska pri obci Kelebia v Báčsko-malokumánskej župe, traja pri obci Röszke v Čongrádskej župe a jeden pri obci Csikéria v Báčsko-malokumánskej župe; ostatní na neznámych miestach.

Dvadsaťšesť migrantov prekročilo zelenú hranicu na miestach, kde poškodili zábrany iní migranti. Zvyšní narušitelia hraníc zábrany podliezli, prípadne preliezli, uviedol hovorca.

Obvinení, medzi ktorými bolo 24 cudzincov zo Sýrie, ôsmi z Kosova, dvaja z Libye a po jednom z Afganistanu a z Iraku, sa k činu priznali.

Od platnosti stavu núdze v dôsledku migračnej krízy, ktorý v Maďarsku vyhlásili 15. septembra, inicioval okresný súd v Segedíne zrýchlený súdny proces v prípade 477 narušiteľov štátnych hraníc.