Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Prokuratúra sa odvolala proti prevozu Fritzla do bežného väzenia

Na archívnej snímke Josef Fritzl. Foto: TASR/AP

Josef Fritzl (88) 24 rokov väznil svoju dcéru Elisabeth v pivnici svojho domu, pravidelne ju znásilňoval a splodil s ňou sedem detí. Jedno z nich zomrelo na neliečenú chorobu.

Viedeň 1. februára (TASR) - Rakúska prokuratúra sa odvolala proti rozhodnutiu súdu schváliť prevoz Josefa Fritzla z psychiatrickej liečebne do bežného väzenia. Oznámil to vo štvrtok krajinský súd v meste Krems a rozhodovať o odvolaní bude súd vo Viedni. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Krajinský súd v Kremse minulý týždeň schválil prevoz Fritzla z psychiatrickej liečebne do bežného väzenia pod podmienkou, že počas 10-ročnej skúšobnej lehoty bude musieť pravidelne navštevovať psychoterapiu a podrobovať sa psychiatrickým vyšetreniam.

Súd svoje rozhodnutie zdôvodnil psychiatrickým posudkom, podľa ktorého už Fritzl nepredstavuje nebezpečenstvo pre spoločnosť. Žiadosť o prepustenie z väzby zamietol.

Josef Fritzl (88) 24 rokov väznil svoju dcéru Elisabeth v pivnici svojho domu, pravidelne ju znásilňoval a splodil s ňou sedem detí. Jedno z nich zomrelo na neliečenú chorobu. O jeho činoch sa verejnosť dozvedela v apríli 2008. O rok neskôr bol odsúdený na doživotie za znásilnenie, incest, zotročovanie a zabitie z nedbalosti.