Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Prokuratúra predvolala rumunského exprezidenta pre vyhrážky senátorke

Na archívnej snímke Traian Basescu. Foto: TASR/AP

Prokuratúra sa zaoberá Basescovými výrokmi zo 14. apríla 2014, keď Vranceanovú-Fireovú varoval, aby si "dala pozor", keďže jedného dňa by podľa neho nemusela nájsť doma svojho manžela.

Bukurešť 2. septembra (TASR) - Bývalý rumunský prezident Traian Basescu oznámil, že tamojšie orgány ho vyšetrujú pre výhražné vyjadrenia, ktoré počas pôsobenia vo funkcii adresoval senátorke Gabriele Vranceanovej-Fireovej.

Agentúra AP informuje, že politik stojaci na čele krajiny v rokoch 2004-14 sa dnes dostavil na prokuratúru v Bukurešti, kde ho vypískalo približne 20 jeho odporcov.

Prokuratúra sa zaoberá Basescovými výrokmi zo 14. apríla 2014, keď Vranceanovú-Fireovú varoval, aby si "dala pozor", keďže jedného dňa by podľa neho nemusela nájsť doma svojho manžela. Dnes už bývalý prezident nevysvetlil, čo chcel týmito slovami vyjadriť.

Senátorka Vranceanová-Fireová predtým obvinila Basescovu staršiu dcéru z podvodu spojeného s reštitúciou majetku. Agentúra AP uvádza, že rumunská prokuratúra prípad začala vyšetrovať ešte v marci ako vydieračstvo, za čo Basescovi v prípade usvedčenia hrozí prísny trest.